lördag 2 oktober 2010

Väldigt oranga byxor


Eller skriver man orangea? Nåväl, hösten är här, och huliganerna tillbringar större delen av sina dagar utomhus. Lyckligtvis har ju hösten varit ickeregnig såhär långt, och då är det bra med rejäla byxor som inte är galonisar. Jag tycker alltsom oftast att överdragsbyxor har alldeles för mycket krimskrams med fickor och hällor och dragkedjor som fastnar och går sönder. Så nu har jag ritat ett par alldeles egna, enkel rak modell förstärkta i rumpa och knän och med resår och kardborre längst ner. I bävernylon. En förädlad form av dessa och dessa.

Modell; Helt egen, tittade lite på grensömmen från något mönster jag hade, sen är resten helt egenkomponerat. Riktigt riktigt kul, men lite läskigt, jag har ju verkligen noll koll på det där med mönsterkonstruktion. Det blir ju lite mer chansning av det hela då vad gäller passform. Storlek 120, ungefär. Vid benslutet kopierade jag en lösning som HellyHansen har på sina byxor, resår 3/4 av fållen, en sleif med kardborre på resten. Jättebra!

Tyg; Svart och orange bävernylon från Jofotex. Bäverylon är fantastiskt som ytterbyxor i mellansäsong, slitstarkt som attan, och med impregnering tål det en hel del väta. Det blanka väldigt färgstarka tyget gjorde att bilderna blev helknepiga, så bilden på rumpförstärkningen uteblev. Men det är dubbelt tyg från midjan till halva baksidan av låret.

1 kommentar:

Heimlaga sa...

Tjusigt! För att inte tala om hur praktiskt det är med oranga kläder när det gäller att hitta ungarna ute eller i folksamlingar!
Jag har också använt mig av mycket bävernylon. Dock brukar jag sy förstärkningarna i laminerat/gummerat tyg för att slippa impregneringsbiten.