torsdag 14 oktober 2010
Sommarbaguetter
Eller, semesterbröd, som det kallas i vår familj. Detta brödet är det bröd som enligt Martin födde idén till Enklare bröd. Väldigt enkelt, väldigt gott, väldigt lätt att variera. Jag har bakat det ofta allt sedan första gången det publicerades. Sen kom det ett inlägg till, med lite variationsmöjligheter. Och sen en tredje gång, i boken. Och eftersom det var med i boken måste jag ju recensera det, eller hur?
Som sagt, en favorit. På helgerna blir det alltsom oftast en laddning som bakas ut till frukostfrallor, nygräddade till helgfrukosten. Tar inte mycket längre än att koka äggen och gröten. Idag vankades soppa i det lilla huset, så då fick det blir baguetteform på det hela, och jag rullade dem i sesamfrön som det stod i boken. Mmmm...
Jag brukar tycka att frön utanpå bröd bara smular, men det här blev ju jättejättegott, ju. Så slutbetyget blir MVG, och se till att testa detta bröd. Jättegott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar