lördag 2 oktober 2010

Rågrussin

Man måste inte börja från sidan ett, va?

Det första brödet jag testat är Rågrussin, ett bröd med skållat råg och russin, som mixas, och sen ger en härlig sötma till brödet. Martin skriver att han ska använda det som muta för att barnen inte ska tjata om Skogaholmslimpa, och han har rätt. Det blir ett mycket saftigt, gott, och ganska sött bröd, dessutom med en vansinnigt snyggt yttre. Degen blir ju lite mindre elastisk då det är en relativt stor andel råg i, men håller ihop finfint. Samtliga familjemedlemmar älskade det, och jag hann inte fota förrän det bara var en snutt kvar, resten gick åt vid första smakprovningen. Helt klart ett framtida favvo-bröd.

2 kommentarer:

Heimlaga sa...

Usch så hungrig jag blir när jag läser dina brödinlägg!! De ser jättehärliga ut!
Mina försök i surdegsbranchen har dock resulterat i bröd som skulle ha gått att använda till att slå i hjäl någon med...
Just nu har jag letat fram bakmaskinen för att det skall dofta nybakat om mornarna i stället...

Familjen skogstokig sa...

Men kolla in boken då, det är jätteenkla recept. Och många helt utan surdeg :-) Om det är någon tröst så blev mina tidiga surdegsförsök sk ankdödarbröd (om duhar sett "about ab boy" så fattar du) Det är bara att fortsätta försöka, det är lite mer oförutsägbart än jäst, men ack så mycket godare när man får kläm på det!