fredag 18 april 2008

Tråkig!


Jag insåg precis att bloggen var urtrist just nu, inga bilder alls, nästan. Så nu kommer det! Jag fyndade kryddor på Maxi igår´, 25 kr/st, och de såg kanonfina-hoppas de tar sig. De får vara i uterummet så länge, så planterar jag ut dem i större krukor när de ska utomhus. Rosmarin, timjan, mynta och oregano.
Jag har ju sedan ett par veckor planterat en köpesbasilika i köksfönstret-jag vet att de säger att de är för hårt drivna för att man ska kunna plantera om dem i kruka sen, men det har
funkat utomordentligt för mig flera somrar i rad, de har blivit mindre buskar utomhus. Nu var jag lite sugen att tjuvstarta, så nu testar jag ha en inne också.

3 kommentarer:

Carolina sa...

Det livar upp med bilder ;) Läser ju förstås ändå. Men du får mig att komma ihåg att jag glömt så basilika. I år skulle jag ju så en massa annorlunda sorter...
Jag får göra som du och köpa i mataffären

Familjen skogstokig sa...

Men det är nog inte för sent att så basilika heller, om man vill. Men i mataffären finns ju även thaibasilika, och på blomaffärerna finns ju det mesta som plantor. Testade så klotbasilika i fjol, men det blev inte alls bra, faktiskt.

Carolina sa...

Ja, ja vi får se om jag kan hitta någon rolig på plantskolan. Skulle ju egentligen ha sått persilja också kom jag på. Hmm persilja får det bli imorgon, säsongen är ju lång här så det borde funka. Jag brukar klippa ner allt som är kvar på hösten, hacka det och frysa in. Räcker ofta hela vintern ;)