torsdag 30 april 2009

Triss i byxor


Vi har ju ingen gräsmatta på halva tomten, bara en dammig lerjordsåker efter omgrävningen av trekammarbrunnen i höstas. Med två grävande grabbar blir det många smutsiga byxor, varje dag. Det är nästan omöjligt att hålla jämna steg med tvättmaskinen och nu har dessutom Fjant ränt i höjden massor, så han har nästan inga byxor ens till att börja med. Så jag fyllde på förrådet lite i går;

Mönster; Ottobre 3/2009:23, strl 110. Det är egentligen ett shortsmönster, men jag förlängde benen och satte en resårkanal längst ner.

Tyg; Kristella, från Jysk, faktiskt. Ett mjukt bomullstyg, lite grövre, som jag sytt meitaiselar av, har nästan fyra meter hemma, så jag chansade. Det funkade jättebra, enda problemet är väl att ljusblå inte direkt är sandlådebra färg. Stickningar i Olivgrön tråd.
Tid; 2,5 timme, allt gick precis som det skulle.

Detta var ett kanonmönster för byxor, det blir många varianter av denna byxan. Lagom lös och ledig, resår i midjan så det är lätt att ta av och på men ändå med lite detaljer så det ser lite arbetat ut. Men kanske ska jag göra en lite annorlunda linning nästa gång, och ett par med raka ben också. Och några shorts, som det egenligen är. Fjant blev förtjust.

Sen blev det två par muddisar åt Knodd också, han börjar få ont om mjuka byxor.

Mönster; Eget, men grunden är från Ottobre 4/2007;2.

Tyg; Petrol vinterrrotté från Hilco/Neanobelle, randig jogging inhandlad på symässan i mars. Mudd, orange och brun, från Hilco/Neanobelle

Tid; 1,5 timme för bägge, kanske.

Det är ju hemskt smidigt att fylla på med muddisar, det går så himla snabbt och smidigt, och jag förstår att många syr mest sånt. Men jag inåg igår när jag satt och grejade med stickningarna på Fjants byxor att jag gillar såna modeller bäst. Detaljer, egna små egenheter och sånt, det är nog min melodi, även om det är mer tidskrävande. Alla stickningarna fick mig doch bryskt att inse att det verkligen är spa-dags för min Pfaff, trådspänningen släpper med jämna mellanrum.

4 kommentarer:

Pernilla sa...

Jeansbyxorna ska jag nog ta och våga mig på. De vart riktigt läckra.

Familjen skogstokig sa...

Gör det, det var ett väldigt smidigt mönster, som nog går att variera i det oändliga! Nästa gång ska jag nog göra en lite annan linning, sy fast hela linningen som en kanal och trä i resåren sen, mest för att testa om det går fortare.

Annelie sa...

Jättefina brallor allihopa, även om den första var favorit. Fick hem Ottobre för nån vecka sedan o fastnade också för shortsen, men inte tänkte jag på att det kunde bli så här snygga långbrallor! Tack för inspiration :)

Strumpetossa sa...

Vilka snygga byxor!!