måndag 13 april 2009

Ekobytet

För att inviga mitt nästan färdiga syrum ska jag nu vara med i ett byte, och detta var ju alldeles extra roligt. Här kommer mina svar

Vad pysslar du med? Sy/ virka/ sticka/ annat?
Allra mest syr jag, framför allt kläder, mest till barn men en del till mig slinker emellan. Jag stickar och virkar en hel del i perioder men är helt värdelös på att slutföra mina projekt på den fronten-det går för långamt framåt, helt enkelt. Brodera avskyr jag. Innan jag fick barn pysslade jag en del med kalligrafi också.
Hur länge har du pysslat?
Jämt. Som liten var det garnbollar och virkning, sen blev det sömnad när jag kom upp i mellanstadieåldern, och det har hållit i sig. Allt går dock i perioder.
Har du barn? Vilken storlek?
2 st. Knodd strl 86 på längden men har tyngdlyftarlår, så 92 på bredden. Fjant en synnerligen exakt 110.
Vilken storlek har du själv?
38
Stilmässigt, vilket håll drar du åt? (70-tals retro/ vintageromantiskt/ stilrent ekologiskt?)
För mig själv, allt, men när nån sorts dröm om boho-chic som jag aldrig lyckas med. Gillar kjolar, sjalar, blusar. Eller jeans och en hoodie. Åt barnen retro eller stilrent.
Vilka färger och mönster gillar du? Vilka material?
Till mig, blått, rött, brunt. Jag ser död ut i lila. Gillar de flesta mönster utom 80tal a la färgstänk i neon. Till barnen grönt, orange, blå, brun, röd, gul, svart, grå. Det mesta utom det allra mest pastelliga.
Vad skulle du vilja lära dig sy/sticka/ virka? Vad fattas i din mönster/ kunskapssamling?
Bättre tålamod till stickningen, kan man byta till sig det? Jag har längelänge letat ett bra mönster på en tröja med raglanärm.
Vad föredrar du, thé eller kaffe?
Close call, men te, tror jag. Men då av den lite kraftigare sorten, inget som smakar en massa parfym. Även grönt eller örtte går bra, men rött gillar jag inte så mycket.
Könstraditionellt, unisex eller genusmedvetet?
De två senare. Har dock (sannolikt mest för att jag får tillfälle så sällan) en vurm för att sy klänningar.
Varför väljer du ekologiskt/ återvunnet hellre än nyproducerat?
PÅ pysselfronten är jag lite smådålig på det, faktiskt, så min tanke var att detta skulle bli en spark i baken. Fast i princip alla mina garner kommer från min farmors lager, förståss, och gardiner har jag ju bara ärvda, lakanen och dukarna likaså. Tygerna som återvinns har en helt annan käsla än de nya, de har en historia, och en mjukhet du aldrig kan få på annat sätt. Nåväl, jag tror i alla fall på den lilla ekonomin, att gynna det nära och det enkla. Vi köper allt vårt kött från en gård ett par kilometer härifrån, t.ex.

1 kommentar:

Katarina Nimrodsson sa...

Längtar tills vi får se syrummet färdigt Man blir riktigt glad av att titta på dina fina projekt

katarina