söndag 14 augusti 2011

Panikpasta

Vi är väldigt blodsockerkänsliga i den skogstokiga familjen. Om man väntar lite för länge med maten kan det utbryta alldeles galna konflikter mellan familjemedlemmar i samtliga storlekar. Därför är det bra med en stor radda rätter som går illa kvickt att få till. Som den här

500 g färsk fylld pasta, t.ex. ravioli med ricotta och spenat
3 tomater i bitar
två vitlöksklyftor
färska örter, helst oregano
Fårost eller feta av ditt favoritmärke
Olivolja
balsamvinäger
salt, peppar

Koka pastan som den ska kokas, oftast brukar det vara ca 3 minuter. fräs samtidigt vitlöken mjuk i olivoljan, och när du häller av pastan vrid upp stekplattan på max. Tjoffa i tomater och örter, fräs snabbt. smaka av med balsamico, mer olja och salt och peppar. Blanda i pastan, och den smulade osten. Klart!

Och nej, det finns ingen bild. Det var panik och väldigt nära världskrig i skogen, så vi hann inte fota innan det var slut. Sorry

Inga kommentarer: