måndag 23 juni 2008

Panikprojekt på midsommar


Midsommarhelgen skulle bjuda på typiskt midsommarväder insåg jag kvällen innan midsommarafton. Småkyligt, småregnigt och smågrått. Och Knodd hade bara ett enda långärmat förstärkningsplagg, en förvisso snygg munkjacka, men den passade inte alls till midsommarstassen, så jag fick vackert sätta mig vid maskinen. Inte mig emot! Självklart tog allt mycket längre tid än jag tänkt pga dragkedjeproblem, och vi kom nästan sent till midsommarfirandet. Men bara nästan.
Det blev en svettisjacka med raglanärm och mudd i hals, ärmslut och nederkant, och himla snygg blev den också. På bilden ser den ut att ha väldans korta ärmar, men i själva verket är de nästan långa-jag gjorde jackan lite längre med flit för att den skulle täcka blöjbaken.
Mönster; Ottobre 6/2007 ; 7 Lillspökets fleecejacka strl 62 (!!!! Knodd har 74 i köpeplagg) som grund, men sen har jag lagt till revärer, muddhals och nederkantsmudd, samt dragkedjan, och tagit in den lite i sidorna. Bra grundmodell, men STOOOR i storleken, uppenbarligen.
Tyg: Grå trikå med lite stickad känsla och rätt grovribbad mudd. Allt köpt på tradera. Dragkedja från Stoff och stil
Tid; Fyra timmar? Fem, kanske. Jag strulade till det lite med dragkedjan, för jag ville ha en förstärkning bakpå så man inte såg kanten. Det blev snyggt, tillslut.

3 kommentarer:

Y sa...

JÄttesnygg!!!
Hoppas att jag har anmält mig till höstens byte.

Familjen skogstokig sa...

Nej, inte egentligen, men jag räknade liksom in dig ändå ;-)

Y sa...

haha va bra