torsdag 26 juni 2008

Jag vill ha en döskalleklänning!!!!!!...så har sonen sagt minst fem gånger om dan senaste månaden. Och på vår tur till Calletex fanns det ju ett tyg, så det var bara att skrida till verket. Som en kompromiss med min lite mer "killar ska inte ha klänning"-orienterade sambo blev det en kombinerad slängkappa/kjol. Har under dagen använts flitigt till bägge. Bästa kompisen E fick en kjol. Suddiga bilder, men man var ju tvungen att snurra med den hela tiden :-)
Mönster; snurrkjolsmönster från Pejgan, kjolen är en helcirkel, dubbelt tyg och med rullfåll och mudd i midjan, tygerna endast hopsydda i midjan, fodret ca 5 cm längre. Capen en trekvartscirkel, mudd i midjan/halsen men som stängs med tryckknappar. Tygerna hopsydda i framkant, dvs öppningen, men ej nedtill, rullfållade.
Tyg; Döskalletyg från Calletex, linne/viscostyg jag hade hemma som foder, svart mudd som jag också hade hemma.
Tid; Två timmar, ungefär. Men sen kortade jag mudden ytterligare på capen i morse, det tog en massa tid-sprätta gör ju det.

Jag blev jättenöjd, och både Fjant och E blev tokförtjusta, och har röjt runt på stan idag som döskallehuliganer. Tyvärr strular min fina overlock en massa, gör hoppstygn HELA tiden så fort det är en mudd eller söm inblandad, och låter lite knepigt, så imorrn bär det av till Pia

2 kommentarer:

Villa Nystuga sa...

Hejsan
Jag är nybörjare på syfronten och har länkat till dig som en av mina inspirationsbloggar. Hoppas det är ok :)

Familjen skogstokig sa...

självklart! det är alltid kul att veta att man blir läst :-)