måndag 23 juni 2008

"gammalt" obloggat


Denna jackan sydde jag faktiskt för snart två månader sen, men sonen har använt den rätt flitigt på dagis, så jag har inte hunnit fota förrän nu. Bra busjacka i vindtätt tyg.
Mönster; Min stora favorit, Ottobre 6/2007, modell 24 Samu munkjacka, strl 110. Skippade muddarna i nederkant och ärmslut och gjorde kanaler, med resår i ärmen, och öljetter i nederkant, det var tänkt en dragsko, men det har inte behövts än...Jag gjorde också en instisksficka istället för de utanpåliggande. Eftersom det var ett mönster för trikåtyg blev den kanske lite tight om man vill ha en massa kläder under, men å andra sidan blev den nästan lite gubb-retro när den blev så smal.
Tyg; Vintyg från Furulunds, randig stretchjersey från S&S, dragkedjan likaså. Den lilla dragkedjan är traderad.
Tid;
Ingen aaaning, det var så länge sen. Jag hade tänkt fodra den i trikå först, men lyckade klippa fel och tyget räckte inte till och allting bara gick åt pipan och det var nära att den blev ett UFO. Men efter nån veckas suckande tog jag upp syendet igen, och då blev den ju bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du! Så fin jacka! Jag håller just på å leta efter ett sånt där mönster.. :) Som "cykel-jacka" :) Nu måste jag bara hitta ett bra vindtyg... mycket annat fint du gör åxå!

Familjen skogstokig sa...

Kul att du gillade den, det gör jag med. Och kul med kommentarer, ibland undrar man ju om nån läser ens irrläror :-)