onsdag 11 juni 2008

ByteJag pratade lite strunt med Y på En juicy blogg, och det visade sig att hon hade ettpar fina sjalringar till övers. Eftersom jag gillar att sy klänningar blev det ett byte istället för att jag köpte dem-man får ju ta alla tillfällen att sy tjejkläder man kan!

Stortjejen T gillar blått, och mamman Y vill ha ärmar på sommarkläderna, så det fick bli en lite modifierad tunika efter ett Ottobremönster i en härlig dubbelsidig trikå som jag ropat in på tradera för ett tag sedan. Tanken var en vändbar sommarklänning, men sambons första kommentar var "Vilket fint nattlinne!" så mottagaren får välja själv vad det är :-)

Mönster; Ottobre 6/2007;27 strl 110, egentligen en tunika med lång ärm, men ärmen är kortad och tunikan förlängd till en klänning
Tyg Traderad dubbelsidig blå/blårandig trikå, kanonmjuk och fin. Traderade virkade spetsar som applikation
Maskin Bägge, overlockade ihop alltihop, och eftersom den skulle bli vändbar stickade jag nerr sömmen på den blåa sidan, och det blev rätt så snyggt, tycker jag. Vad gör man inte när man inte har en cover-maskin. Rullfåll nertill och i ärmslut.

2 kommentarer:

Y sa...

T älskade den! samma gäller hennes mor! Den satt jättebra och hon har en tendens att sova i alla sina kläder... ;-) Tyget var verkligen fantastiskt. Säg till om du hittar med sånt :-). jättesmart sätt att sy vändbart plagg! Jag fotade henne idag i klänningen men alla bilder blev skakiga för hon höll så högt tempo.

Anonym sa...

Verkligen fina kläder!! Nu önskar jag att jag också hade ringar liggandes. Eller döttrar för den delen! T blev ju jättefin i den!!! (jag såg det trots suddet=))