måndag 3 mars 2008

Klädbytesfunderingar!

Som jag skrivit om tidigare har jag inte rymts i hemlishelisen. Vi är ju flera som missat tåget, så Tyras föräldrar på fl kom med följand förslag

"vad tror ni om barnklädesbyte? ungefär som "hemlis-light".Två plagg per person måttanpassat till mottagarens barn (eller syskonbarn, kompisars osv om man inte har egna exemplar). 2 par byxoreller 2 tröjoreller ett par byxor och en tröjaeller en mössa och en jackaeller två mössor och en tröja.... ungefär. Inte så ambitiöst, men en chans att ge och få lite annorlunda kläder än de standardmönster man själv syr av."

Jag tycker det är en jättebra ide. Vill du vara med? Hur ska vi göra rent praktiskt?Vem sköter det administrativa?

17 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är självklart med på detta!

Y sa...

o jag med!
såklart. Ser fram emot att sy till kanske en bäbis eller små killar. När våra tjejer var små bodde vi alla 4 i en trea och det blev inte av att jag sydde så mkt.
Vi kan väl se hur mångaa vi blir och sen spåna ihop frågor?
Storlek och kön på barnen?
några mått som midjemått?
några preferenser som barnen själva har eller morsans preferenser?

Anonym sa...

Jag vill vara med så klart ;-)! Skulle bra gärna få sy lite flickkläder också efter allt syande till mina tre gossar.

Familjen skogstokig sa...

Jag vill också sy flickkläder, nu inför sommaren kan man ju göra så många roliga grejer. :-) Jag har ju två grabba, så det blir ju inte så mycket sånt.

tycker ni att man måste ha en blogg för att vara med?
Jag kan tycka att det kanske inte är ett måste, för det ska inte vara en hemlis, eller?

Katarina sa...

Jag är med! Skulle också tycka det vore kul att sy flickkläder eller bebiskläder då jag själv har en pojke som jag börjat sy till först ganska nyligen :-)

Y sa...

Ska vi göra det öppet? att man får en person som man BYTER kläder med eller ska man skicka till en och få från en annan? Ska man sedan kunna gissa vem det är från (om vi väljer det senare alternativet)?

håller med om att blogg inte är nödvändigt men om vi väljer "hemlis-liknande" koncept måste man svara på frågor om storlek osv någonstans. Kanske i sin familjelivspresentation.

Familjen skogstokig sa...

Nej det är väl roligare om man inte byter rakt av med samma person, kan jag tycka. Och du har ju rätt i att det dät med hur man ska svara på frågor utan blogg blir svårt. Men i bloggfunktionen på fl,kanske?

Kaja sa...

Jag kan tänka mig att vara med också.

//Kaja

Anonym sa...

Jag tycker vi skickar till en och får av en annan. Då blir vi inte beroende av antal heller. Om man inte har en blogg kanske det funkar att bara byta info via mail?

Sarah sa...

Jag skulle oxå vilja vara med även fast jag har en plats i orginalhemlisen. Får jag det?

Familjen skogstokig sa...

det är klart du får!

Familjen skogstokig sa...

Jag hade en fundering; Vi har ju lite olika antal barn allihop, vad sägs om att det är våra bran som är med i bytet? Dvs om man har tre barn (eller vill sy åt tre, och därmed få tre plagg) så syr man åt tre andra. Barnen behöver inte vara i samma familj. På så sätt kan man få lite mer olika plagg, och välja mer hur man vill vara med.
Nackdelen är väl att det blir ingen "syskonkoordinering" om man är inne på det. Och det blir mer frakt.

Anonym sa...

Jag håller med Stratus: jag tycker det verkar bäst om man får av en och ger till någon annan. I fall att vi skulle bli ett ojämnt antal.

Tycker gissningsmomentet skulle kunna vara ganska kul, men är inte ett måste för min del.

Sofie sa...

Jag vill också vara med, om det inte drar igång nu snarast, för just nu har jag väldigt fullt upp (skriver examensarbete) och då får jag nog tyvärr avstå. Men om sådär 4 veckor kan jag nog hänga på om jag får!

Familjen skogstokig sa...

Alfie o

Hittar inte din profil, alla ska få följande meddelande;

Nu tänkte vi komma igång med barnklädesbytet, inboxa din emailadress samt postadress till Tyras Föräldrar på fl, så kommer ett mail med frågor som man ska lägga ut på sin blogg alt. fl-blogg. Tanken var att alla ska fåsin mottagare innan påsk ifall man vill utnyttja helgerna till att sy, så snabba gärna på lite med infon.

Glad Påsk
sopheia/knoddochfjant

Anonym sa...

jag är självklart med på detta om man ryms verkar vara många som är intresserade

Familjen skogstokig sa...

Jag reser iväg över påsken nu, Tyras Föräldrar på fl, tar över med lottning och så, så hör med henneom det finns plats. hennes blogg är syltigochsaftig.blogspot.com