söndag 11 oktober 2009

Uppdatering av köket


Tänk att allt krånglar samtidigt. Andrabilen får körförbud om nån vecka, så det är reparationsdags där. Tråkig investering, men nödvändig.
Diskmaskinen har slutat värma vattnet så disken blir inte alls ren. Den har sjungit på sista versen ett bra tag nu, och nu är det stopp-så nu skall den bytas ut. Tråkig utgift, men i princip lika nödvändig som bilen.
Under helgens bakande blev till sist det jag länge misstänkt uppenbart; Ugnen håller på att tappa värmehållningsförmågan helt-jag kunde grädda ett Levainbröd på 275 grader i en halvtimme och det blev inte mer än ljusbrunt på ytan, och jag brukar få det härligt välgräddat (nästan bränt, det gillar jag) på 250 grader, 30 min.
Så, nu ska den också bytas. Också. Tråkig utgift, men med tanke på mitt matlagningsintresse, rätt rolig ändå. Och här kommer ni in, kära läsare! (för ni finns väl?) Vad ska vi köpa?
Jag har ett krav som är hugget i sten-dubbelugn. Eller nja, två krav, det måste vara en spis-bygga om köket till häll och inbyggnadsugn är inte aktuellt.
Det gör att jag hamnar på två val-Husqvarna eller Electrolux. (de är väl dessutom nästan samma företag numera?) de här;


Husqvarna QSI 6272 eller
Electrolux EKD 60763XDe ser ju förvillande lika ut, kostar ungefär lika mycket har två ugnar och-nu kommer haken-induktionshäll. Jag har aldrig använt sån förr, är det bra eller bara dyrt? (och jo, jag vet, byta kastruller måste man, men det är ok) Allra helst vill jag ha gasplattor, men det blir för krångligt, och då kanske induktion är en bra kompromiss. Så, snälla alla ni som jag hoppas finns, ge mig tips! Vad ska jag köpa för spis?

6 kommentarer:

Nette sa...

När vi byggde huset för 4 år sen tog vi häll med två keramiska och två induktionsplattor. och jag ångrar mej än idag. Varför tog jag inte bara induktionsplattor? man blir riktig irriterad när man måste använda de keramiska plattorna, för jämnfört med induktionsplattorna är de aslångsamma. jag röstar absolut på induktionshäll!

Y sa...

induktionshäll är fantastiskt. Vi har det inte men jag klappar på brorsans spis varje gång jag är där.

Carolina sa...

Jag har bara lagat mat på induktionshäll en gång, men jag är helt såld! Nästa gång vi byter på riktigt (vi har ett mellanbyte innan) så blir det definitivt induktion.

Sandra -Vildkatten sa...

Den gång jag får välja en ny spis så är jag inne på att ha en liten och en stor ugn. Så bra med en liten om man bara ska göra en paj eller en form potatisgratäng. Snabb uppvärmning är det med. Me like.

Heimlaga sa...

Vi har precis köpt ny spis, men inte fått den levererad än. Det blev en Husqvarna med induktionshäll och varmluftsugn. I vårt förra hus hade vi en elektrolux med en stor och en liten ugn, och det var rätt bra. Men nu är vi så pass många i familjen, och jag har en tendens att göra mycket av allt, så en stor varmluftsugn ärett måste. Vi föll för induktionshällen mycket pga barnsäkerhets skäl, vår lilla G är mycket "händig".
Sen var det ju speciella elkrav för induktionshällen, men det fanns indraget. Och ungefär hälften av pannorna får vi byta ut. Men jag hoppas det blir bra. Hoppas ni fick er en bra spis också!

Unknown sa...

Jo, det blev Electroluxspisen, vi är grymt nöjda. Och den nedre är ju även varmluft, så man kan laga massor av det i den. Två ugnar använder jag nästan jämt, eftersom jag bakar så mycket bröd. Och hällen-mamma mia, vad bra den är. Man vänjer sig fort, jag har varit tokfrustrerad hela julhelgen när jag lagat mat på mammas vanliga häll