tisdag 22 september 2009

kärlek på riktigtVi samsover, som det heter, i vår familj. Inte av nån sorts ideologisk idé om att det främjar social utveckling, eller så som det gärna kan skena iväg till i webbaserade familjediskussionssammanhang (oj, långt ord), utan vi tycker det är mysigt. Knodd och Fjant somnar oftast i sina egna sängar, eller varandras, men det går sällan många minuter efter midnatt innan 160-sängen är full av snarkande, bökande barn. En morgon när vi låg och drog oss och mös sa jag till Fjant;
"vet du, i en del familjer sover alla i sin egen säng!"
Fjant lägger pannan i djupa veck och ser ytterligt undrande ut.
"Va, tycker de inte om varann?"

10 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad han har rätt pojken!!!!! hahahaha Här hemma tycker vi ocksa om varann!! ;) (och mindre om vissa diskutioner om vad som är "rätt" och "bra")

Strumpetossa sa...

Haha vad söta de är! Så rätt han har! :)

Sandra sa...

Så gulligt! Det är samma sak här hemma fast jag har bara en liten fjant, men imorse var det dock inte så mysigt när fjanten hade läckt :)

Anna H sa...

Åh vad mysigt =)
Axel kommer ofta till oss på natten, i början gillade inte gubben det då han hade svårt att sva men nu har han vant sig, mysigt tycker jag =)

rino sa...

underbar kommentar från grabben!

gillar inte heller den här sova-i-eget-rum-hysterin som är nu.
Hälsade på en nyföding för ett tag sen och någon säger:
"låter ni honom sova i er säng, är ni inte oroliga att det blir svårt att vänja honom av med det sen?"!

Familjen skogstokig sa...

Nä, jag har också svårt för allt tyckande om det här med var barnen sover-dels åt hållet som "AP2folket har där man hävdar att samsovning är en underkur för allt och att man lliksom gör det till en grej, dels åt hysterihållet där man måste ha barnen i sitt rum för att annars är det moraliskt förfall. "vänja av honom med det sen" Jo tjena. jag filosoferar som så att det är riktigt få tonåringar som sover i sina föräldrars säng. Nån gång slutar de ju självmant. Och då kommer jag få svår separationsågren ;-)

Y sa...

såå fina de är!
jag tog också en sovbild i våra sängar igår. Ska nog lägga upp den på bloggen

Anonym sa...

Haha, med den "filosofin" tycker jag och dottern inte så mycket om sambo/pappa på vardagarna för då går han och lägger sig tidigt och somnar i egen säng/eget rum. Men på helgerna tycker vi om varann allihop ;-)

Beata sa...

Underbar kommentar!

ealina sa...

Härligt sagt! :) Ja, visst är det mysigt att sova alla tillsammans! Neckdelen är ju bara att jag inte sover så bra, när jag mest försöker insupa själva mysigheten hela natten och inte vill somna ;)