fredag 28 oktober 2011

Det egna inlägget

Chilifrästa skockor med sparrris, räkor och citronvinägrett

En alldeles förföriskt god förrätt eller smårätt som jag knåpade ihop hemhemma i norr hos finaste ekologiska pappan förra helgen. I mitt tycke gör brytningen mellan mjuka, söta skockor,  krispig sparris och frisk citron alldeles genial. Om jag får passa på att vara lite ödmjuk såhär på fredagskvällen.
 2 lättlunchportioner eller 4 förrätter

1 påse jordärtskockor (250 g)
en knippe grön sparris
500 g oskalade räkor, helst färska
1 hackad chili
olivolja
flingsalt

1 pressad citron
riven/pressad vitlöksklyfta
olivolja
salt

  1. Skala räkorna och skockorna, ansa sparrisen. Skäär skockorna i mindre bitar,, sparrisen likaså. 
  2. Koka skockorna i saltat vatten tills de är nästan genomkokta, lägg i sparrisen ngn minut på slutet
  3. Vispa ihop citronsaft, salt, vitlök och olivolja till en dressing
  4. Hetta upp ordentligt med olivolja i en stekpanna tillsammans med chilin, och stek sedan sparrisen och skockorna tills de fått lite yta. vänd ner räkorna och ta pannan från värmen.
Om det ska serveras som förrätt, lägg upp röran på en toast eller en liten tuss med krispig sallad på en tallrik. Ringla dressingen över.
Som smårätt, lägg allt i en snygg skål, ringla dressingen över och vänd runt lite- Ät!!!

Inga kommentarer: