fredag 5 februari 2010

Men snälla!

Det här blir ett inlägg som egentligen inte passar i bloggen, men nu kan jag bara inte hålla mig. Varför gnäller alla så evinnerligt mycket om snön? Det ska till och med tas upp som en politisk fråga att sittande regering inte gjort tillräckligt för snöröjningen.
Snälla, ge upp!!!
Vi lever i ett land som till största delen är på samma breddgrad som Grönland, att det nu råkar vara lite mer snö än vanligt är inte en katastrof, eller skandal, eller chock eller något annat som kvällstidningarna behagar kalla det. Det är bara snö. Lite kallare än regnet som folk verkar tycka är helt okej att stå ut med från november till april. Svart, isande kallt regn istället för vit, vacker snö som gör att allt blir lite ljusare och lite roligare. Med snö är det en poäng med vintern, man kan åka skidor, bygga kojor, åka pulka.
Och ja-det är lite meckigare att köra bil. Och skotta snö. Jag vet, för jag bor mitt i skogen och sköter det mesta av snöröjningen själv, jag har varit insnöad både en och två gånger. Men hur kul är det att sanera leriga barn vareviga dag? Eller att försöka hoppa mellan vattenpölarna när man ska till soptunnan?
Nu ska jag sluta orera, men kan inte folk förstå, att på vintern, i mellansverige finn inget negativt med snö; det betyder bara frånvaro av mörker, lera och slask!

6 kommentarer:

Heimlaga sa...

Så sant! jag tycker att vi har en ovanligt underbar vinter, precis som vintrar skall vara!

Sandra -Vildkatten sa...

Håller fullständigt med. Älskar varje dag jag slipper slasket. Och träning behöver man inte heller, får man på köpet att putta barnvagn på alla oskottade trottoarer.

Linda sa...

Jag håller också med! Det här är ju för fasen den bästa vinter vi haft på många år! Jag får nästan lite panik när temperaturen närmar sig nollan och hamnar på plus! nä, snön får gärna ligga till mars åtminstone. Däremot behöver det inte snöa så mycket mer nu, bara lite nytt ibland så det håller sig vitt och fint :-) och visst blir det ljusare med snö

Katarina sa...

Äntligen en riktig ihållande vinter säger jag och håller med dig helt och fullt!! Visst är det kämpigt när snörjningen är bristfällig men Åh vad härligt att gå till dagis med kälke istället! Sonen älskar det och jag med. På med varma kläder och ut och njut!! Slask får vi så det räcker ändå när allt ska bort men det kan man ju leva med då när våren och ljuset kommer - mörker och blött eller stelfryst slask hela vintern däremot är ju bara deprimerande och allt för vanligt vinterväder numera! Jag röstar för mera minusgrader månaden ut i alla fall :-)

Y sa...

hear hear!!

Vindling sa...

Jag håller helt och hållet med dig. Jag älskar snön! Enda gången jag i vinter gnällt över det var förra veckan när vi skulle bila upp till Västerbotten för att gå på begravning. Vi åkte på torsdagen och på onsdagen vräkte det ner massor av snö. Då ville jag att det skulle sluta. För min del får annars snön ligga kvar minst Mars ut, gärna till mitten av April.