måndag 8 februari 2010

And now for some more ranting....

Det blir många inlägg som egentligen inte hör hemma i bloggen just nu, men jag vill bara pysa lite irritation över världen. Återigen frågar jag mig "Hur tänker folk????"
Ekvationen är enkel; Magsjukt barn+hemma 48 timmar EFTER SISTA SYMTOM=inga gigantepidemier. Men ack, så svårt att förstå.
När skräcken för den nya influensan härjade som värst var folk halvt hysteriska, vägrade ta i hand, höll barnen hemma om nån råkade nysa och handspriten tog slut på apoteken. Men nu, när vinterkräkeländet kommit tycker man visst att jajja, storebror kraktes hela natten, så lillebror får gå på dagis så att vi kan vila upp oss.
Smittspridningen av magsjukor är ännu snabbare än H1N1, och kan förhindras på samma sätt. Handtvätt, handtvätt, handsprit, handsprit, stanna hemma om nån är sjuk.
Hur kort minne har folk egentligen?
Om fler hade tänkt rätt kanske inte Fjants femårsdag hade behövt sabbas av lillebrors magsjuka....

3 kommentarer:

[ LiEmEl ] sa...

guuuuud va jag håller me... så trist dom tror dom dks slippa o ta ut så många vab-dagar men oftast så åker dom ju på det en gång till då det bara går runt runt.... o då blir det endå mer vabdagar än om dom håll dom hemma en extra dag!!sorry, så arg bara på dom som inte kan ha dom hemma!!
från en mamma som gärna håller barnen hemma ytterligare en dag efter "gränsen"

Y sa...

hälsa o gratulera!!
vet du vad som också är irriterande - att virusskiten har muterat. Vi som är en familj på fyra immuna kan snart se fram emot samma liv som alla andra :-D

Annika sa...

Håller fullständigt med dig, även vuxna som blir sjuka har lite svårt att hålla sig hemma. Min chef var sjuk i tisdags och var på jobbet i onsdags. Hon påstod iaf i tisdags att hon var magsjuk....