tisdag 9 september 2008

Hur syr ni egentligen?
 1. Vad gör din syhörna speciell?
  Mitt syrum tjänstgör även som extrasovrum åt mig, jag jobbar en del nätter, och sover då i syrummet för att inte resten av familjen ska behöva tänka att de stör trots att jag sover på dagen. Det ligger också i ett annat hus på gården
 2. Vilka är dina bästa tips för en bra arbetsplats?
  Plats. Mer plats. Men det önskar sig väl alla, så nu lite mer realistiska tips. Bra ljus, mycket och från flera olika ljuskällor, så man slipper skugga sig själv. Ordentligt med förvaring för tyger, då blir det lättare att hålla ordning. Rejäla skräpkorgar, och om man har en overlock, en påse under den som samlar upp skräpet. En handdammsugare och en sopskyffel som man kan sopa ihop allt spill som blir.

 3. Hur skulle du vilja förändra din syhörna?
  Plats. Mer plats. Förståss. Nej, skämt åsido, jag har en massa planer för mitt rum. Jag ska måla väggar och tak vitt, för att få bra ljusförhållanden. Sen ska den stora våningssängen ut och ersättas med en egenkonstruerad ihopfällbar säng som sambon ska göra av sängdelen från en kasserad bäddsoffa. Sen blir det väggfasta hyllsystem med korgar för tyger och sybehör, mönstren och tidningar får tidskriftssamlare. Troligen en lite mindre skiva som sybord, och sen en större uppfällbar skiva som man kan ha som klipp och ritbord.
 4. Vad skulle du mer än gärna kasta ut?
  Alla leksaker och allt stök. Våningssängen. För att kunna sy när barnen är med har jag dels en resesäng där knodd huserar så slipper jag oroa mig för nålar på golvet, dels en mängd leksaker åt fjant. Det blir stökigt och rörigt, men köper mig en massa symakinstid. Det hade man ju iofs kunnat skriva som ett tips. Jag har högar mer kasserade kläder som jag inte näns kasta, man kan jukankse sy nåt av dem. Men de tar sån stor plats.
 5. Någon önskepryl som skulle göra din syhörna komplett?
  En ny symaskin. en sån här
 6. Vem skulle du vilja kika in hos?
  Alla!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med eget hus för då blir man inte lite störd men å andra sidan lite isolerad. Härligt att få göra om, det är alltid kul.
Jag skulle anta utmaningen men har redan fotat min rum.

Unknown sa...

Visste inte att du har en blogg.. ska hädanefter kalla dig för fröken Skogstokig.. och själv hitta på ett schysst alias så att jag kan blogga för andra än mina vänner!

Jag är grymt impad av dina alster.. ska se till att få ordning på min syhörna, så att jag kan göra annat än gardiner...
:)Vi ses snart! Kraaam