fredag 10 september 2010

Finally!!!Efter ett långt, långt syuppehåll orsakat av att syrummet har tjänstgjort som förråd som ett steg i renoveringen av stora huset. Men sista veckan av semestern gjorde vi ett jätteryck, målade hallen utanför syrummet, sorterade alla förrådsgrejorna och inredde några skrubbar i drängstugan till förråd, och hallen till ett jour-sovrum till mig. Nu kan jag sova gott när jag jobbat natt utan att familjen tör, och de kan röja runt bäst de vill även om jag sover. Och nu i veckan har jag äntligen kommit igång med syandet! Det var nästan lite svårt i början, jag visste inte var jag skulle börja, och det var nästan anddäktigt jag plockade fram maskinerna. Jag vet, jag är jättefånig.Nåväl, jag bestämde mig för att börja enkelt, det blev ett par muddjeans till Fjant. Mycket uppskattade.

Mönster; Jag utgick från Ottobre 1/2009. Otto fritidsbyxa, strl 116. Sen har jag smalnat av det lite i benvidden, ritat om linningen och lagt till muddar. Fjant drar egentligen 122 i köpekläder, men om man gick efter måttschemat blev det 116. Ottobres modeller är dessutom rätt stora. Dessa blev kanon.

Tyg; Allt från gömmorna, Ett lite tunnare jeanstyg med lite stretch i, från Calletex tror jag, Mitt rutiga favoritbyxtyg i fickorna och grå mudd.

Jag blev jättenöjd, dels är det ett himla smidigt mönster, så man kan rätt så snabbt fylla upp en alltför tom Fjantgarderob. Dels passar de alla smaker i familjen; Fjant som vill ha mjuka midjelinningar, herrn som gillar jeans. Och bilderna har lite konstigt ljus, jag fotade med telefonen, men den nedre bilden är närmst verkligheten.

1 kommentar:

Heimlaga sa...

Vilken känsla det måste vara att få återerövra sitt syrum!
Bra lapp förresten, sådana borde vår 6-åring ha...