måndag 7 januari 2008

Avslutat UFO


Jag tummade lite på sanningen innan, jag har faktiskt sytt lite grann. Quiltade färdigt lapptäcket jag påbörjade i somras, till Fjants säng. Det är ju en 80-säng egentligen, men utdragbar till 140, så jag sydde överkastet så det ska passa bägge. Bilden är på sängen i utdraget skick. Sängen är fö hemsnickrad av sambon.
Lapptäcke; Lappar från sambons gamla skjortor, baksida grå lakansväv från Bauhaus, och vaddtäcke från Jysk.

6 kommentarer:

Carolina sa...

Wow
Jag är så imponerad över folk som har tålamod till att sy sådana saker. Jättefint!

underbarn sa...

Verkligen jättefint! Och snygg säng också!

DORIS DAISY sa...

Jättefint täcke!

Tyrvi sa...

Oj vilket jättejobb! Impad! OCh grattis till liten!

Kerstin sa...

Jättefint täcke! :-) Jag gillar idén att använda gamla skortor. Har du sett till att ha liknanade skortor (typ av samma märke eller så) för att få samma tygkvalitet, eller funkar det även med olika? Jag har nämligen funderat på att göra ett liknande täcke, men det har aldrig blivit av för att jag aldrig hittar tyg och är rädd att det ska bete sig olika i tvätten om man använder för olika. Kommer du förresten ihåg hur många rutor du fick ut av en shorta ungefär?

Familjen skogstokig sa...

Kerstin; I princip alla skjortor var bomullsskjortor, men helt olika märken och kvalitet (allt från HM till Tommy Hilfiger) Eftersom de var gamla och avlagda så är de ju så vältvättade att tvättkrympning och annat ser jag som redan avklarat, dessutom så tvättar man ju inte ett lapptäcke så ofta. Sen är det väl så att ju tätare man quiltar desto mindre problem fär man med att det eventuellt drar sig vid tvätt och så. Tror jag. Jag quiltade dock rätt så glest. Kommer inte ihåg riktigt hur många lappar/skjorta, men jag använde 11, kanske 12, stycken långärmade till täcket vill jag minnas, lapparna klippte jag 10x10cm.