Marockanskt tunnbröd med kikärter
50 g jäst
30 g honung
drygt 6 dl vatten
1 kg vetemjöl special
1½ msk salt
1 msk kumminfrön, lätt stötta
1 msk korianderfrön, lätt stötta
1 brk kikärter, avrunna och mosade
1 Lös upp honungen och jästen i vattnet
2 blanda mjölet och jästvattnet och kör i degblandare i 8 min.
3 Tillsätt kryddor och salt.Kör 5 min till.
4 Blanda i kikärtorna
5 Jäs till dubbel storlek, ca 45 min
5 Knåda degen, och dela den i 10 lika delar. Kavla ut delarna till lite lagomt ojämna 1 cm tjocka bröd.
6 Grädda, antingen 4 min i 250grader direkt på ugnsgallret, eller som jag testade igår, på grillen. Det blev kanongott!
Allra godast är de förståss nygrillade, men några sekunder i mkron gör dem som nya även dagen efter. Kikärterna gör dem rätt så mättande. Grilltestet föll så väl ut att jag redan börjat fantisera om att gör dem i skogen, nån gång.
1 kommentar:
Åh,så godt det så ut =) Takk for oppskrift ;)
Skicka en kommentar