Mandelpanerad camembert eller fetaost
350 g fetaost eller omogen camembert
1 ägg
4 msk vetemjöl
4 msk mandelspån
3 msk ströbröd (gärna asiatiskt pancobröd)
1 knivsudd pepparkakskryddor
Skär fetaosten eller camemberten i ca 2 cm stora tärningar. Lägg mandelspån i matberedare och kör några varv tills det hela blivit lätt fördelad (kör ej för länge), strö i pepparkakskryddorna och ströbrödet, kör ett varv till. Vispa upp ägget med 2 msk vatten. Vänd osttärningarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i mandelmixen. Stek tärningarna gyllene runt om i rikligt med olja eller fritera. Tärningarna är godast varma eller helst nystekta! Servera med glögg- och svartvinbärsbräserade rödbetor.
Men vad äta???
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar