söndag 22 mars 2009

Såhär ser min nya Broder-hylla ut i syrummet. På de tre lutande hyllplanen skall backarna stå, lutningen gör att man kan öppna backen och komma åt tygerna utan att ta ut den från hyllan, jättesmidigt. På hyllorna till höger ska det bli tidskriftssamlare med mönster högst upp, lådor med kanppar mm, mittenhyllar blir en arbetsskiva och på golvet kommer tre stora backar på hjul för garner och vadd mm.
Jag har packat om mina tyger nu till backarna, det blir kanon, men jag har ju insett att jag har löjliga mängder tyg; måste nog se till att använda upp en del nu, och sen rensar jag rätt hårt också, av de tyger jag sparar för sparandets skull blir endast kvalitetstyger kvar, likaså avlagda kläder som sparats för doredo undergår hård granskning.
Det blir väldigt väldigt fint i mitt rum nu, och det kliar i fingrarna för att få komma igång med sömnaden snart igen

lördag 21 mars 2009

Födelsedagsblommor



Jag har fyllt år i dagarna-32, minsann, och av min snälla familj fick jag en handmålad mugg av Fjant, och en externblixt till min systemkamera (en Canon 300D, väldigt bra grej.) Så nu experimenteras det för fullt med diverse ljussättningar på bilderna, så ni kan nog se fram emot en hel del bilder framöver.
Förutom dessa presenter fick jag ett stort fång tulpaner av herrn, det är nog få blommor som jag är så fäst vid som just tulpaner, stora, prassliga fång ska det vara, och det finns alltid hemma hos oss mellan januari och april. Mamma gav min en fin Azalea i förskott för ett par veckor sedan,och jag har faktiskt inte lyckats döda den än, jag är annars expert på att döda azaleor.
Och av min snälla kompis fick jag ännu mer blommor, hon kom med två påsar fulla av vår; tete a tete, pärlhyacinter och pelargoner!
Det börjar kännas på riktigt att våren är på gång nu, även om det väl är ett par veckors slask och kyla emellanåt kvar, så är det kul att se hur det vaknar till liv igen. Jag har inte sått nånting till drivbänken, för uterummet där jag förodlat tidigare är ju nästan rivet pga utbyggnaden, så det får bli att köpa plantor i år-det brukar ju också gå bra.

torsdag 19 mars 2009

Kurs

Jag har ju länge varit sugen på att gå nån sorts sömnadskurs för att bli lite säkrare på ffa mönsterkonstruktion, men tiden räcker ju aldrig till Så sprang jag på den här, Klädskolan Och det verkar ju intressant med nåt man kan göra hemma. Är det nån som har hört nåt om denna kurs, är den bra/dålig/för lång/kort,/ avancerad, osv. Snälla, kommentera om ni vet!

söndag 15 mars 2009

Statusrapport

Det går faktiskt framåt med syrummet, idag har jag (med viss hjälp av herr Skogstokig) lagt golvet. Självklart så räckte inte paketen jag köpt till de sista 10 centimetrarna, så det blir att komplettera i morgon. Sen ska lister och fönsterfoder målas, jag har bestämt mig för kulören Kullersten, ljust grå med lite brytning av grön, mest för att vi har en massa sån färg hemma. Hela köksinredningen är nämligen målad i den kulören. Såhär ser det ut just nu;

Knodd och herrn åker till IKEA och handlar hyllor i morgon också, det blir en Broder, som jag tänkt, men sannolikt med Smart Store backar ifrån hammarplast.
Slutligen måste jag bara skryta lite över herr Skogstokig också, min bästa och händigaste sambo; Vår släpa har inga vinterdäck, så vi kunde inte få hem lister i bra längd på nåt sätt. Så då tar han bara helt sonika och gick ut i snickeriet och fräste jättefina lister åt mig! Därute står också en nästan färdig jättefin ytterdörr och väntar på målning. Det är verkligen inte bara jag som är kreativ i denna familjen!

måndag 9 mars 2009

Idéer belönas!

Jag håller för fullt på att fixa till mitt syrum, och nu är väggar och tak fint antikvita, efter en himla massa målande, furupanelen är ett minne blott! Nu återstår att lägga nytt golv, och sedan inreda alltihop. Och där kommer ni besökare in. Jag vill ha idéer och förslag på hur jag ska inreda rummet. Här är en översiktlig ritning; ("Hålet" i vänstra väggen är ett fönster på 60 cm höjd, det i högra är en dörröppning utan dörr.)Mina "krav" på rummet är;
  • Ordentligt förvaringssystem med plats för tyger, sybehör och mönster mm. Eftersom det finns möss i vår drångstuga är plastbackar ett måste, jag hade tänkt mig nån variant av Broder från IKEA
  • Ett bra sybord med plats för mina två maskiner, en overlock och en "vanlig. (hur lång behöver en skiva vara för att man ska få plats med bägge?)
  • Ett rit/klippbord i lite högre arbetshöjd, gärna nedfällbart.
  • Möjlighet att frigöra såpass mycket golvyta att det ryms två madrasser på golvet, rummet används som gästrum emmellanåt också.
Andra önskemål, men inte måsten, är en bra anslagstavla, en spegel och nånstans att hänga pågående och avslutade projekt.

Sen vill jag ha lite förslag på en rolig färg på lister och fönsterfoder. Väggar och tak ör som sagt antikvita, men jag skulle vilja liva upp det med nån rolig listgärg. Golvet blir nog ett hyfsat ljust laminatgolv i faketrä.
Så, spåna på, allihop. Jag belönar särskilt goda idéer med nåt hemsytt eller nåt roligt ur tygförrådet.

tisdag 3 mars 2009

Renovering

Min väldigt sakta framåtskridande renovering av syrummet har gått lite framåt, nu har jag ett vitt tak, och planen är att målningen skall vara färdig i slutet av veckan. Det blir kanonbra!