lördag 13 september 2008

Det som damp ner i min låda

förra helgen redan, var mitt paket från Passau. Hon haren alldeles ny blogg, så man kan också titta in på hennes galleri på familjeliv för att se hennes kanonfina alster. I vårt paket låg en jättemysig fleecehoodie till Fjant, svart med rosa muddar och luvfoder, den är synnerligen populär hos den unge mannen och har flitigt använts, därav lite fläckar på bilden :-) Jag gillade särskilt de bredribbade muddarna, de gjorde sig så himla snyggt mot det svarta. Till Knodd kom en prickig vaxduksjacka, jättejättefin och passar perfekt. Han fick massor av beröm om den när vi var på stan förra helgen!
Bilden har lite rörelseoskärpa, men jag ville fota utan blixt för att färgerna skulle bli bättre, det är svårt att hinna med att fota utomhus numer när man jobbar hela dagarna. Tusen tack, vår hemliga vän!

tisdag 9 september 2008

Klädbytet-mitt paket




Nu har mitt paket kommit fram, jag skickade till M.Y.design och hennes lilla tjej. Önskemålet var praktiska kläder och huvtröjor. Sagt och gjort. Jag har länge gått och lurat på ett par överdragsbyxor som inte var fullt så täta som galonisar och nu infann sig tillfället att prova. Förstärkningarna är i vaxduk för vätmotståndet. Borde passa i hösttider. Till sydde jag en luvtröja u underbar velour

Mönster; Helt eget, faktiskt, snodde väl grenlinjen från ngt mönster jag hade i gömmorna, men annars ritat från grunden. Strl 92, ungefär, men jättesmala upptill först, så jag fick sy in kilar i sidsömmarna. Tröjan från Ottobre 1/2008 modell 28, strl 92.
Tyg; Byxorna vaxduk från Åhlens på knän och rumpa, grön kraftig bomullstwill, traderad. Tröjan Hilcovelour från Neanobelle och mudd från Stoff och stil

Jag blev himla nöjd med bägge plaggen, om jag får säga det själv! Och det tror jag MY design också blev


Hur syr ni egentligen?




  1. Vad gör din syhörna speciell?
    Mitt syrum tjänstgör även som extrasovrum åt mig, jag jobbar en del nätter, och sover då i syrummet för att inte resten av familjen ska behöva tänka att de stör trots att jag sover på dagen. Det ligger också i ett annat hus på gården
  2. Vilka är dina bästa tips för en bra arbetsplats?
    Plats. Mer plats. Men det önskar sig väl alla, så nu lite mer realistiska tips. Bra ljus, mycket och från flera olika ljuskällor, så man slipper skugga sig själv. Ordentligt med förvaring för tyger, då blir det lättare att hålla ordning. Rejäla skräpkorgar, och om man har en overlock, en påse under den som samlar upp skräpet. En handdammsugare och en sopskyffel som man kan sopa ihop allt spill som blir.

  3. Hur skulle du vilja förändra din syhörna?
    Plats. Mer plats. Förståss. Nej, skämt åsido, jag har en massa planer för mitt rum. Jag ska måla väggar och tak vitt, för att få bra ljusförhållanden. Sen ska den stora våningssängen ut och ersättas med en egenkonstruerad ihopfällbar säng som sambon ska göra av sängdelen från en kasserad bäddsoffa. Sen blir det väggfasta hyllsystem med korgar för tyger och sybehör, mönstren och tidningar får tidskriftssamlare. Troligen en lite mindre skiva som sybord, och sen en större uppfällbar skiva som man kan ha som klipp och ritbord.
  4. Vad skulle du mer än gärna kasta ut?
    Alla leksaker och allt stök. Våningssängen. För att kunna sy när barnen är med har jag dels en resesäng där knodd huserar så slipper jag oroa mig för nålar på golvet, dels en mängd leksaker åt fjant. Det blir stökigt och rörigt, men köper mig en massa symakinstid. Det hade man ju iofs kunnat skriva som ett tips. Jag har högar mer kasserade kläder som jag inte näns kasta, man kan jukankse sy nåt av dem. Men de tar sån stor plats.
  5. Någon önskepryl som skulle göra din syhörna komplett?
    En ny symaskin. en sån här
  6. Vem skulle du vilja kika in hos?
    Alla!


måndag 8 september 2008

Nej, jag har inte glömt er

Kära bloggläsare. Jag vet ju att det faktiskt är några stycken per dag som tittar in, och jag är så glad åt att ni läser! Jag har hunnit med ett par minst sagt intensiva jobbveckor nu, men lyckas genom massor av disciplin, en förstående sambo och ett minimum av städning klämma in rätt mycket sömnad. Mest av den hemliga typen, klädbytet ska skickas senast onsdag, och bloggande om det kommer till helgen, hoppas jag. Sen sliter jag med soff-beställningen, allt är klippt, en helt färdig, två ihopsydda men utan stickningar och kardborr och en helt osydd. Det blir faktiskt riktigt bra, men det är rätt tråkigt att sy fyra likadana på raken-jag beundrar er som massproducerar.
Turligt nog tog tråden slut så jag kunde med gott samvete sy lite annat när jag väntar på leverans från Bibbi.