torsdag 28 februari 2008

Pay it forward



PAY IT FORWARD

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don?t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Jippie! Jag har i alla fall kommit med på en Pay it forward-vända, för tyvärr är hemlishemlisen full, jag ville ju vara med redan förra vändan, men icke.

Så, om du vill ha en hemgjord present av mig, lova att publicera samma text på din blogg, så skickar jag en till de tre första som kommenterar detta. För att jag ska kunna komma i kontakt med dig, skicka också ett mail till knoddochfjant(snabela)gmail.com samtidigt som du kommenterar i bloggen. Presenten hittar jag på när jag kollat runt lite på din blogg för att veta vad du gillar.

Vilken service!

Måste bara kommentera världens bästa sybehörsbutik. Behövde mer tråd till overlocken, så jag bestämde mig föratt testa beställa från Bibbi. Pratade med henne på telefon fredag fm, mailade in beställningen strax efter. Faktura kom med i princip vändande epost, jag betalade och på måndag eftermiddag ligger mitt paket här i brevlådan! Jättetrevlig, och riktigt billig-12 5000yardskoner med tråd, samt fyra andra rullar och en dragkejda 440 kr! Hade jag köpt lika mycket tråd här hade jag fått betala över 900 för bara overlocktråden, ju.

onsdag 27 februari 2008

Till en liten tjej


Det har ju anlänt en liten A i bekantskapskretsen, så äntligen får jag sy lite klänningar. Sydde lite stort så att det ska passa i sommar.
Mönster; Ottobre 1/2007, nr 2,3,4 strl 62, klippt utan sömsmån. Halsringningen intagen lite.
Tyg; Tunn bomull till blusen, linnetyg till klänning och byxor, brun patchwork bomull till kantbanden. Allt från förrådet.
Tid; En dryg timme per plagg, plus lite handsyende av linning och ok, tyckte det blev bäst så. Det var en del pyssel med rynkningen, fick sprätta lite.
Maskin; Bägge två, lite pyssligt att få till bra söm på overlocken då linnet ville dela sig, men efter en hel del trix gick det bra.

måndag 25 februari 2008

Matelimat

Lillebror har varit här denna veckan, så matuppdateringen kommer i efterhand.

Torsdag; Laxburgare med chevre och ruccola
Fredag; Kyckling med jordnötter
Lördag; Tapas, Entrecote med hemgjord bea och rödvinssky (Black and white, sas. Lite trist, men när R som inte äter fisk, skaldjur, ost oliver eller nåt annat gott blir man ju lite bakbunden.)
Söndag; Rester
Måndag;Pytt i panna, Gulashgryta

fredag 22 februari 2008

Jeans



Till sist färdigställda jeans, i mitt eget tycke blev de jättebra. Linningen är ju alltid lite klurig att få till, men det blev rätt bra.
Mönster; Ottobre 1/2008, strl 104, men sydde med 1,5cm sömsmån fast jag klippt med 1 cm. Rätt så exakt en 104, passade perfekt till Fjant. La till rejält på längden, och kan nog ta i lite mer ändå.
Tyg; Lätt stetchig denim, köpt på syfestivalen, ca 70 cm. Återanvänd dragkedja, illgrön stickningstråd.
Maskin; Sömmar med overlocken, 4trådig, trådspänning 4-5 rakt över, funkat finfint. Stickningar med Pfaffen
Tid; Svårt att säga, en fyra-fem timmar effektiv tid kanske, exklusive tillklippning. Linningen tog helt klart mest tid, sen blev det lite sprättande också, förståss.

onsdag 20 februari 2008

Svettisjacka


Svettisjacka till Fjant, storlek 104, men den blev rätt stor-Ottobremönstrena är oförutsägbara, tycker jag. Hursomhelst så blev den helbra, kul med detaljerna med råa kanter i krage och ficka.
Mönster; Ottobre 6/2007, modell 24 Samu munkjacka strl 104, klippt inkl sömsmån. Lite stor som sagt, men i övrigt bra.
Tyg; Orange flossad jogging från HEMA, fodret en gammal tshirt. Dragkedja Tygknallen
Maskin; Overlocken, hurra, vad enkelt och snyggt det blev med overlockade sömmar, standardinställningar, 4tråd, trådspänning 4-5 rakt över. Stickningar på vanliga maskinen.

Pågående projekt är ett par jeans till Fjant,, de ser lovande ut!

söndag 17 februari 2008

Söndag, v7

Idag har jag röjt ur hela syrummet, sorterat upp alla tyger och möblerat om lite. Så nu kunde jag sätta mig vid ett välstädat och jättebra rum med min nya maskin! Slutförde svettisjackan till Fjant, den blev riktigt bra, kommer bild...sen. Imorgon kommer lillebror och ska stanna en vecka, ser fram emot att kunna få lite barnpassning och då sy lite ;-)

Maten de senaste dagarna
Torsdag; Linssoppa med citron
Fredag; Pasta med salciccie och blandsvamp
LÖrdag; Vårrullewok, Melodifestivalsmat-Filodegsknyten, ketchupräkor, klyftpotatis, auberginetapenade, grönsaker
Söndag; Grillad korv. Gulaschgryta m ris
Måndag; Carbonara m squash
Tisdag; Fläskpannkaka
Onsdag; Jansson

fredag 15 februari 2008

Premiär!


Ikväll har det blivit premiär av nya maskinen, ett par fleecemuddisar till knodd, insåg idag när vi skulle vara ute hela dagen att han mest bara hade tunna velourbyxor, skönt att ha nåt lite rejälare under overallen, så kan man ha honom i selen ibland också.
Oj, så smidigt och snabbt det gick, klippte, sydde och klart på mindre än en timme, och då sprättde jag ändå lite. Jag är förälskad :-).

onsdag 13 februari 2008

Nu är den här!


Min nya, fina overlockmaskin. En Bernina 700D. Pia på Symaskinsbutiken skickade med ett gäng brodertrådsrullar också, så man kan göra lite roliga dekorsömmar!
Jag har suttit och mixtrat med sömmar och inställningar hela kvällen, det är inte helt enkelt att komma underfund med, men o, så bra det blir. Både Knodd och Fjant var med mig och hämtade maskinen, så jag skippade demon, skall trixa lite i helgen, sen ta en tid med Pia nästa vecka och verkligen öva och testa.

Jag har ju klippt till tyg till grodjeansen, och till A's klänningsset, samt har ju ett svettis-UFO halvfärdigt som jag ska sätta tänderna i så snart jag kan, Syrummet är ju dock fortfarande belamrat med bråte pga renoveringen i pumprummet, så jag kommer inte åt att sitta där, och innan dess blir det nog inget sytt. Men planen är till helgen.

lördag 9 februari 2008

Tröst i symaskinsabstinensen


Jag har varit på Syfestival idag, och kom hem med en fin fångst! Två meter babycord i nougatbrunt, ett rutigt bäckeböljatyg, mönstrad trikå från Mg's, smårutig viscose, ett helcoolt skotskrutigt tyg och svart jeanstyg. Och ett nystan sockgarn Projektideerna hopar sig!
Dessutom tittade jag på en overlock, en bernina 700d, mässpris 4090, från Symaskinsbutiken. Och det blir nog en sån, känns jättespännande.